Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

cropped-eidikoi-froiroi-final-favicon

ΆΔΟΞΟΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΟΙ

 

Μάρτιος 2023 και ένα συγκλονιστικό γεγονός έχει κατακερματίσει ψυχολογικά όλη την ελληνική κοινωνία. Μία σύγκρουση δύο τρένων στην περιοχή των Τεμπών είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 57, προς το παρόν, συνανθρώπων μας, κυρίως νέων παιδιών. Κανείς και τίποτα, από αυτά που γράφονται δεν μπορεί να ακουμπήσει και να απαλύνει τον πόνο των γονιών, των συγγενών και φίλων τους. Ο θάνατος νέων ανθρώπων αφήνει σε όλους τους πραγματικούς ανθρώπους την αίσθηση της δολοφονίας του μέλλοντος μας. Έτσι, μετά από αυτό το τραγικό που συνέβη αρχίσαμε να αναβιώνουμε την επέλαση των κορακιών. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που γνωρίζουμε που ανήκουν και που θα αποδοθούν οι ευθύνες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπουμε την σκύλευση που προσπαθούν κάποιοι να κάνουν.
   Οι μαριονέτες στήθηκαν, ως έτοιμες από καιρό, περιμένοντας το οποιοδήποτε γεγονός και οι χειριστές ξεκίνησαν να κουνάνε τα σχοινιά. Αρχικά εμφανίστηκαν τα γνωστά σε όλους δημοσιογραφικά πλυντήρια. Τέτοιας τεχνολογίας που μπορείς και βάζεις μέσα μαύρα και αυτά με την κατάλληλη πλύση μπορούν να στα βγάλουν ακόμα και άσπρα. Συγχρόνως, από την άλλη όχθη ξεκίνησε η παράσταση με κάτι πολύ γνώριμο σε όλους μας πλέον. Την προπαγάνδα! Με δηλώσεις <<τυχαίων>> προσώπων που έσπευσαν, ως οι πρώτοι στρατιώτες της μάχης, να δώσουν τον αγώνα ώστε να παραλάβουν, κάποια στιγμή, τα λάφυρα κάποιας θέσης μελλοντικής, σε περίπτωση νίκης. Επιστρέφοντας στην αρχική όχθη παρατηρούμε τις πρώτες συστοιχίες κροκοδείλων με τα χαρτομάντηλα ανά χείρας να ακολουθούν πιστά τις εντολές των image makers σκουπίζοντας τα ρουθούνια τους στις κάμερες που σαν πιστοί σύντροφοι τους ακολουθούν. Τέλος, οι <<απέν αντί>> βγάζουν τις χαμένες εφεδρείες των κρανιοφόρων ελπίζοντας στις ξεχασμένες προφητείες περί έλευσης ενός χαοτικού θεού.
 Δεν θα τολμούσαμε, να αμαυρώσουμε ποτέ την μνήμη αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αν δεν διακρίναμε με την εμπειρία μας το έργο που στήνεται ξανά στις πλάτες μας και ζητάμε συγγνώμη για αυτό. Οι ίδιοι σκηνοθέτες, οι ίδιοι ηθοποιοί, τα ίδια σκηνικά και με τον ίδιο τρόπο η τοποθέτηση των πραγματικών ανθρώπων σε ρόλο θεατή. Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Λίγες μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ένας πολύ θεμιτός τρόπος να εκφραστεί η αντίθεση, η αγωνία για το μέλλον και η θλίψη του κόσμου. Συναισθήματα που, και όλους εμάς τους αστυνομικούς, μας περιβάλλουν τις τελευταίες μέρες. Τις πρώτες ‘ώρες οι συγκεντρώσεις είχαν ένα χρώμα μόνο. Το μαύρο του πένθους, ώσπου άρχισαν, σαν δηλητήριο, να εισχωρούν μέσα οι γνωστές σε όλους ομάδες του χάους με τους <<πατεράδες>> τους γαντζωμένους στα πλυντήρια να ρίχνουν συνεχώς νερό στον μύλο της διάσπασης και του τρόμου . Η πολιτεία, από την άλλη έχοντας το μόνιμο σύνδρομο του ενόχου αδυνατεί να ξεμουδιάσει από το πως θα διαχειριστεί τον πανικό που προκάλεσε το συμβάν. Παρατηρήσαμε ακόμα και, εν χορώ και τυμπάνων, να προσκαλούν σε βία κοινωνικές ομάδες γηπέδων , χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής, όταν στο πρόσφατο παρελθόν άφηναν αιμόφυρτους νέους στις γειτονιές. Έτσι η μπάλα αφέθηκε μοιραία στον Έλληνα αστυνομικό ο οποίος οφείλει ως τελευταίο οχυρό να προστατέψει την κοινωνία από τις αυτοκαταστροφικές της τάσεις. Συνωμοσίες, μηδενική κρίση και ο φόβος ανάληψης της ευθύνης όλων μας δημιούργησε ένα επικίνδυνο νεφέλωμα πάνω από την κοινωνία. Οι αβανταδόροι της βίας παρασέρνουν όποιον βρουν στο διάβα τους και επιτίθονται στους Έλληνες Αστυνομικούς λες και έχουμε την ευθύνη του δαγκωμένου ψηφοδελτίου. Ίσως, τελικά στην στολή μας να βλέπει ο καθένας τον καθρέφτη του.
  Θα κλείσουμε με μία προτροπή στους πραγματικούς νέους αυτής της δόλιας χώρας. Κανείς δεν πρόκειται να μην δικαιολογήσει την οργή και την αγανάκτηση που αισθάνεστε.
Μην πέσετε, όμως στην παγίδα που σας στήνουν. Εκφράστε αυτήν την αγανάκτηση δημιουργικά μέσα από την συμμετοχή και την πρόοδο που μόνο εσείς μπορείτε να φέρετε. Κοινωνήστε μεταξύ σας αλλά και με όλο τον κόσμο και πάρτε τα ηνία της αλλαγής μας. Ξεχωρίστε όλους αυτούς τους κόρακες που θέλουν μόνο να σας εκμεταλλευτούν και γεννήστε το μέλλον σας.
  Τέλος, ευχόμαστε να μην χρειαστεί να αποδείξουμε πως δεν θα ξανά ανεχτούμε τις μέρες του εξευτελισμού μας του όχι και τόσο μακρινού 2008.
   Με τιμή
ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ Χρήστος
Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας και
αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών.