Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

Αστυνομία και χουλιγκανισμός

             1η Φεβρουαρίου 2022

 Μία μέρα που βάφτηκε με το αίμα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Η αντίδραση της πολιτείας, αρχικά, έμοιαζε πρωτόγνωρα άμεση και με αέρα δυναμικών αλλαγών. Έπειτα, από πολύμηνες συνομιλίες και συζητήσεις, ακόμα και με αξιωματούχους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο πρωθυπουργός της χώρας προέβη σε εξαγγελίες. Ανακοινώθηκε, πως θα κλείσουν οι σύνδεσμοι και πως θα υπάρχει ένας μόνο ανά ομάδα, ο οποίος θα συστεγάζεται υποχρεωτικά με την ανάλογη ΠΑΕ.

 

  7 Αυγούστου 2023.

 Μία μέρα που βάφτηκε με το αίμα του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσουρή σε περιοχή έξωθεν του γηπέδου της ΑΕΚ. Η αντίδραση της πολιτείας, πλέον, έμοιαζε κωμική καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας εξήγγειλε πως (κρατηθείτε) θα κλείσουν οι σύνδεσμοι και θα υπάρχει μόνο ένας που θα συστεγάζεται υποχρεωτικά με την ΠΑΕ.

 Αν αναρωτιέται κανείς θα τον ενημερώσουμε πως έχει περάσει ενάμιση χρόνος και δεν μπήκαμε σε κάποια χρονοκάψουλα.

  Βέβαια, οι ιθύνοντες αξιωματικοί του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προφανώς πρότειναν ή αποδέχτηκαν την εξής λύση. Χωρίς να έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια έξαρση βίας στα γήπεδα και γνωρίζοντας πως και τα δύο συμβάντα συνέβησαν εκτός γηπέδων και σε ώρες που δεν διεξαγόταν αγώνας, να επιστρέψει η αστυνομία σε αυτά έχοντας την πλήρη διαχείριση τους γυρνώντας την χώρα 30 χρόνια πίσω. Έχοντας μεγάλη έλλειψη προσωπικού, για να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές, επιστρατεύτηκαν, για αυτό το ιδιοφυές έργο, όλες οι υπηρεσίες οι οποίες εργάζονται καθημερινά για την ασφάλεια της κοινωνίας, αφήνοντας τις γειτονιές στο έλεος της εγκληματικότητας. Υπηρεσίες όπως ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΖΗΤΑ απορροφήθηκαν καθημερινά, σχεδόν, στην αποτυχημένη έμπνευση κάποιου που προφανώς δεν έχει καμία γνώση και ενσυναίσθηση του πως δουλεύει η αστυνομία στην πραγματική ζωή των πολιτών.

 Το μόνο σίγουρο σε όλη αυτή την κατάσταση θα είναι η αύξηση των επεισοδίων στους χώρους αυτούς μια που οι δυνάμεις του σώματος χρόνια χρησιμοποιούνταν από την κοινωνία ως σάκος του μποξ.

 Κανείς δεν σκέφθηκε να προτείνει ιδιώνυμο το αδίκημα σε αθλητικούς χώρους ή την πλήρη και καθολική κατάργηση των συνδέσμων ή ακόμα και την υποχρέωση των ΠΑΕ να δίνουν τα στοιχεία των οπαδών που προβαίνουν εντός του γηπέδου σε εκνομες ενέργειες στην δικαιοσύνη. Ήταν, φαίνεται, πιο εύκολο να μετατρέψεις την αστυνομία σε εταιρεία φύλαξης των ΠΑΕ.

 

 Συγχαρητήρια, σε όλους όσους πρότειναν, αποδέχτηκαν και υλοποίησαν αυτό το <<καινοτόμο>> τρομάρα του, σχέδιο για την αθλητική βία.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα βαραίνουν όλους εσάς τους παραπάνω.

Αλλά, κανείς μας δεν περίμενε κάτι περισσότερο από εσάς αφού, όπως λέγεται τελευταία.

Αυτοί είστε!

Αρχιφύλακας ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ Χρήστος

Μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών