18/07/2023
Αρ.Πρω.16/2023
Την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023 Μέλη του Δ.Σ .της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συνάντηση με την Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ Παρασκευή ώστε να θέσουν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα τα οποία αφορούν τους υπηρετούντες Συναδέλφους μας στον σημαντικό τομέα της οδικής ασφάλειας των πολιτών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό κλίμα αμοιβαίας πρόθεσης για συνεργασία με σκοπό την επίλυση προβλημάτων μέσα από την εξεύρεση λύσεων.
Το σοβαρό ζήτημα της διάθεσης των Συναδέλφων μας στην ΤΡΟΧΑΙΑ αστυνόμευση εν μέσω έντονων καιρικών φαινομένων καύσωνα, φαίνεται πως αντιμετωπίστηκε εγκαίρως με πρωτοβουλία της διοίκησης ώστε να τοποθετηθεί σε όλους τους πεπαλαιωμένους γερανούς σύστημα κλιματισμού μια και η επίσημη πολιτεία αδιαφορεί ώστε να τους αντικαταστήσει με σύγχρονα και λειτουργικά γερανοφόρα  οχήματα, ώστε οι Συνάδελφοι μας να παράγουν το σοβαρό τους έργο υπό ομαλές συνθήκες.
Το γεγονός της πρωτοβουλίας και της προσωπικής μέριμνας της διοίκησης τιμά την κ. Διευθύντρια και αναδεικνύει την ευαισθησία της για το προσωπικό. Οι τραγικές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο των Συναδέλφων μας ώστε να θέσουν σε τάξη το καθημερινό κυκλοφοριακό αλαλούμ της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας. Οι παραπάνω ελλείψεις σε συνδυασμό με τους μακροχρόνια αποσπασμένους και την μη ενίσχυση της υπηρεσίας αγγίζουν σε αριθμό την δύναμη ενός αστυνομικού τμήματος, αριθμός ο οποίος εάν δεν απουσίαζε  θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική συνδρομή στο υπάρχων προσωπικό. Φυσικά όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η τροχαία Θεσσαλονίκης παλεύει κυριολεκτικά μόνη της στην μάχη με το κυκλοφοριακό και την τήρηση του κοκ, καθώς οι συναρμόδιοι φορείς είτε αδιαφορώντας, είτε προφασιζόμενοι ελλείψεων, διογκώνουν και συντηρούν το πρόβλημα της κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης.
Είναι αδιανόητο την ώρα όπου η ψηφιακή επανάσταση βρίσκεται στο ζενίθ της να μην υπάρχουν ψηφιακά μέσα ελέγχου και επιβολής προστίμων, να μην υπάρχουν έξυπνα φανάρια τα οποία ανάλογα με τον όγκο της κίνησης θα λειτουργούν εκ περιτροπής, να μην υπάρχουν κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, ακόμη και συγκοινωνιολογικές μελέτες, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να διευκολύνουν το έργο της τροχαίας και την καθημερινότητα των οδηγών.
Η Ένωση μας μετά από αυτήν την εποικοδομητική συνάντηση άμεσα θα λάβει πρωτοβουλίες και θα προκρίνει πιθανές λύσεις ώστε οι Συνάδελφοι μας να μπορούν να επιτελούν τα καθήκοντα τους απρόσκοπτα, μακριά από αλλότρια καθήκοντα αλλά και ενισχυμένοι με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα. Η απουσία της Τροχαίας από τους ελληνικούς δρόμους θα μπορούσε χωρίς καμία αμφιβολία να τους μετατρέψει κυριολεκτικά σε ζούγκλα και εν όψη και των επερχόμενων μεγάλων έργων υποδομών, με χαρακτηριστικότερο όλων τον οδικό άξονα fly over , η ενίσχυση της είναι μονόδρομος, πλην όμως χωρίς να μένουν αμέτοχοι και αδιάφοροι και οι συναρμόδιοι φορείς.