Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

Συνάντηση με τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης κ. Νικόλαο Πετρουλάκη

 

     Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συνάντηση με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με την Ελληνική Λύση κ. Νίκο Πετρουλάκη στα γραφεία της Ένωσης. Από πλευράς του προεδρείου δόθηκε η ευκαιρία να θέσει στον κ. Πετρουλάκη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως επεδίωξε με ιδιαίτερη θέρμη να ενημερωθεί για τα ζητήματα του κλάδου μας, τα σημαντικότερα θεσμικά και υπηρεσιακά θέματα τα οποία μας απασχολούν εδώ και δεκαετίες.

   Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκε το ζήτημα των μισθολογικών αδικιών εις βάρος των συναδέλφων μας, οι οποίες κορυφώθηκαν στα μνημονιακά χρόνια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε ο επί σειράς ετών  εμπαιγμός από το σύνολο των κυβερνήσεων της Χώρας σχετικά με την αναγνώριση του λειτουργήματος του Αστυνομικού ως επικίνδυνου, καθώς και οι χαμηλές αμοιβές στις βραδινές υπηρεσίες οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 2,66€ μεικτά ανά ώρα. Το άδικο μισθολόγιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μεθοδευμένα δημιούργησε τις περίφημες κατηγορίες αστυνομικών, οι οποίοι ενώ προσφέρουν τα ίδια στην αστυνόμευση αμείβονται με διαφορετικό τρόπο. Έναν τρόπο βασισμένο σε ιδεοληψίες ανάλογα με τον τρόπο εισαγωγής στο σώμα υποκινούμενο από συντεχνιακά συμφέροντα.

    Εκτενής όμως ήταν και η αναφορά μας στα υπηρεσιακά θέματα τα οποία ταλανίζουν καθημερινά το προσωπικό. Χαρακτηριστικά καυτηριάσαμε την επιθυμία της ηγεσίας να δημιουργήσει safe rooms εντός των Αστυνομικών Τμημάτων, με σκοπό την προστασία κακοποιημένων γυναικών, την ίδια ώρα που η πλειονότητα των αστυνομικών εγκαταστάσεων ανά την επικράτεια δεν τηρεί ούτε τις βασικές προϋποθέσεις υγιεινής και ασφαλείας  σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ούτε καν για τους ίδιους τους αστυνομικούς. Οι τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων την αγορά του ατομικού τους εξοπλισμού από τους ίδιους τους συναδέλφους, γεγονός το οποίο αδιαμφισβήτητα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, οι διάτρητες επικοινωνίες, καθώς και η ανάγκη για ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ με σκοπό την εξοικονόμηση περισσότερων αστυνομικών στο δρόμο, έριξαν την αυλαία της συνάντησης μας.

    Από πλευράς του ο κ. Πετρουλάκης  ο οποίος ήρθε άμεσα σε επαφή με την ένωση μας ώστε να ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση στον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, μας διαβεβαίωσε πως θα κοινωνήσει όλα τα κακώς κείμενα προς τους αρμόδιους, καταβάλλοντας ταυτόχρονα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση τους, με γνώμονα μια πιο σύγχρονη, ασφαλή  και καλύτερα αμειβόμενη Αστυνομία.