Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

Το πολυδιαφημισμένο reset στην Αστυνομία δεν μπορεί να λυθεί με Παιδομάζωμα και χαρτζιλίκι.

 

Κύριε Υπουργέ

 

   Το προηγούμενο διάστημα και με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις σας πως ο οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ανάγκη από ένα μεγάλο restart, την κοινώς επονομαζόμενη σε όλους μας επανεκκίνηση, δεν σας κρύβουμε πως αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας για μια πιο σύγχρονη, ευέλικτη και δίκαιη Αστυνομία. Ελπίδες που όμως γρήγορα οι πρόσφατες αποφάσεις τις πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, σχετικά με τις μετακινήσεις των συναδέλφων μας, αλλά και τις εκτός έδρας αποζημιώσεις τους για τις ανάγκες αστυνόμευσης της πρωτεύουσας, έσπευσαν να τις εξανεμίσουν.

   Κύριε Υπουργέ το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς προπαγάνδας αβάσιμων και σκοτεινών δημοσιευμάτων, σχετικά με τις εκτός έδρας αποζημιώσεις των συναδέλφων μας, με προμετωπίδα αυτών τις δήθεν παχυλές αμοιβές που λαμβάνουν για τον σκοπό αυτό. Ψεύδη και ανακριβείς πληροφορίες που είχαν ως αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί  μια κοινωνική ομάδα σκληρά εργαζόμενων ανθρώπων, οι οποίοι αν μη τι άλλο λαμβάνουν τα χρήματα τα οποία έχουν κατοχυρωθεί νομικά και συνταγματικά για όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και κατ επέκταση και για τους ίδιους. Αντί λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί να χαίρουν προστασίας μέσα από το κύρος ενός οργανισμού, όπως η Ελληνική Αστυνομία , ο οποίος δίκαια χαρακτηρίζεται ως βασικός πυλώνας σταθερότητας του κράτους, αντιμετωπίζονται σήμερα ως επαίτες και αναξιοπαθούντες, στις πλάτες των οποίων προωθείται ένα νομοθετικό έκτρωμα φιλοδωρήματος τριάντα ευρώ για την διανυκτέρευση τους.

   Εύλογα λοιπόν γεννιούνται σε όλους εμάς τα εξής ερωτήματα: ποσό ισχυρά ήταν αυτά τα κίτρινα δημοσιεύματα, ώστε να προκαλέσουν μια νομοθετική ρύθμιση με αντισυνταγματική χροιά, εφόσον οι εν λόγω ‘’ αμαρτωλές’’ αμοιβές ισχύουν για όλον τον δημόσιο τομέα; Είναι οι αστυνομικοί διαφορετική κατηγορία εργαζόμενων του δημοσίου; Και κάτι τελευταίο σε μια εποχή ακρίβειας και συνεχών ανατιμήσεων, ποιος από τους αρμόδιους κοστολόγησε την διανυκτέρευση ενός αστυνομικού στα τριάντα ευρώ, τιμή χαμηλότερη και από το προηγούμενο καθεστώς αποζημίωσης το οποίο κυμαίνονταν στα τριανταπέντε ευρώ; Γίνεται λοιπόν ευκόλως αντιληπτό πως τέτοιου είδους σπασμωδικές κινήσεις μόνο την δικαιοσύνη και την ισονομία δεν προάγουν, μα αντιθέτως δημιουργούν ανισότητες μεταξύ υπαλλήλων χάριν δυσμενών δημοσιευμάτων διαφόρων φυλλάδων.

   Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της υπολειτουργίας του Σώματος καθώς για ακόμη μια φορά η επί σειράς  δεκαετιών αποτυχημένη συνταγή των υπηρεσιακών αναγκών επιχειρείται να υλοποιηθεί με τον γνωστό τρόπο του παιδομαζώματος των συναδέλφων της επαρχίας, έχοντας ως  βασικά συστατικά της τον εξαναγκασμό αλλά  και την αλαζονεία των αξιωματικών του σώματος οι οποίοι δεν διστάζουν ακόμη και να απειλούν συναδέλφους μας ώστε να τους πιέσουν να δηλώσουν εθελοντισμό αφήνοντας πίσω τις οικογένειες τους καθώς και τις ανάγκες αστυνόμευσης των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων. Τέτοιου είδους πρακτικές από τους εν λόγω, οι οποίες παραπέμπουν σε εποχές σκοτεινές θα έπρεπε να έχουν παρέλθει  ανεπιστρεπτί, ώστε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να ομιλούμε για δημοκρατία στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Αντί αυτού όμως με λύπη διαπιστώνουμε  να εφαρμόζονται σε κάθε ευκαιρία για κέρδος της εύνοιας από την πολιτική ηγεσία  με απώτερο σκοπό την εξαργύρωση της μέσα από την υπηρεσιακή τους ανέλιξη στις ετήσιες τακτικές κρίσεις.

    Είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως οι αναχρονιστικές αυτές πρακτικές πρέπει να γίνουν μονόδρομος ώστε τέτοιου είδους αξιωματικοί να αντικρίζουν την πόρτα της εξόδου από το Σώμα διαμέσου των μηχανισμών οι οποίοι θα προκύψουν από την επικείμενη αναδιάρθρωση του πειθαρχικού δίκαιου των αστυνομικών, μη λησμονώντας πως είναι και αυτοί αστυνομικοί και όχι πατρίκιοι έναντι  πληβείων.

   Κύριε υπουργέ επειδή δεν είναι δυνατόν να επέλθει η πολυπόθητη επανεκκίνηση του Σώματος με παιδομάζωμα και χαρτζιλίκι σε ανθρώπους οι οποίοι είναι επαγγελματίες και όχι σχολιαρόπαιδα σε εκπαιδευτική εκδρομή, ζητούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να προασπίσετε το δικαίωμα στην υπηρεσιακή, οικογενειακή και οικονομική αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα ομιλούμε για πλήρη απαξία με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναμένουμε την λήψη γενναίων αποφάσεων προς όφελος και όχι σε βάρος των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

   Έχει ωριμάσει ο καιρός να ακολουθήσουν οι πράξεις μετά τις δηλώσεις.