Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

Συνάντηση με την Βουλευτή ΝΔ Άννα Ευθυμίου

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με την Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ Άννα Ευθυμίου καταθέτοντας της υπόμνημα με το οποίο εκθέτει τα σοβαρά ζητήματα αστυνόμευσης τα οποία απασχολούν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην συζήτηση η οποία ακολούθησε υπό κλίμα αμοιβαίας θέλησης για συνεργασία, τέθηκαν από πλευράς της Ένωσης μας το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των μάχιμων υπηρεσιών, με πρωταγωνιστές τα διαλυμένα αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας, καθώς και των μονάδων ΔΙ.ΑΣ ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ οι οποίες κυριολεκτικά πνέουν τα λοίσθια λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης της οποίας διέρχονται τα τελευταία έτη.

Το παραπάνω μείζον ζήτημα σε συνδυασμό με την περεταίρω αφαίμαξη των υπηρεσιών αυτών, ώστε να ενισχύσουν την διεύθυνση τροχαίας με σκοπό  να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τροχονομικής αστυνόμευσης εν όψη τις έναρξης των εργασιών για τον Flyover, τονίστηκε από πλευράς μας πως θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στην ήδη ελλιπή αστυνόμευση της πόλης. Καταστήσαμε σαφές ως Ένωση πως η μόνη ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η ενίσχυση της πόλης με ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς υπαλλήλους  μέσα από τις συμπληρωματικές μεταθέσεις που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών και πως κάθε άλλη ενέργεια όμοια με την προαναφερθείσα ανακατανομή από τις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ. προς την τροχαία, αποτελεί απλά και μόνον ημίμετρα.

Τέθηκαν επίσης επί τάπητος ζητήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης καθώς και η ανάγκη απεμπλοκής της Ελληνικής Αστυνομίας από πάρεργα και γραφειοκρατία ώστε να είναι σε θέση οι αστυνομικοί να προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες αστυνόμευσης προς τους πολίτες, μέσα από την ουσιαστική αστυνόμευση με σκοπό την πάταξη της ολοένα και αυξανόμενης εγκληματικότητας.

Από πλευράς της η κυρία Ευθυμίου όντας γνώστης της υφιστάμενης τελματώδους κατάστασης των αστυνομικών  υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης μας διαβεβαίωσε πως θα πράξει τα δέοντα ως προς την γενναία ενίσχυση της πόλης με αστυνομικούς με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και με άλλους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες της πόλης ώστε με την συμβολή όλων να επιτευχθεί μια γενναία ενίσχυση με αστυνομικούς της δεύτερης μεγαλύτερης αστυνομικής διεύθυνσης της χώρας.