Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στην συνάντηση τέθηκαν από πλευράς της Ένωσης μας ζητήματα τα οποία απασχολούν την εργασιακή καθημερινότητα των Συναδέλφων μας με ταυτόχρονη κατάθεση προτάσεων για την βελτιστοποίηση τους.
Με αφορμή την επικείμενη γενναία ενίσχυση των ΟΠΚΕ με σκοπό την αύξηση της επιχειρησιακής τους ισχύος, μεταφέραμε στον κ.Υπουργό την ανάγκη για επαναξιολόγηση της διαταγής επιλογής του προσωπικού με γνώμονα τον εθελοντισμό ζητώντας του ταυτόχρονα να διευρυνθεί το φάσμα των επιθυμιών και στους Ειδικούς Φρουρούς των ΟΠΠΙ,
ώστε να υπάρξει ενίσχυση της υπηρεσίας με νέους σε ηλικία Συναδέλφους. Τονίσαμε επίσης στον κύριο Υπουργό την ανάγκη οικονομικού κινήτρου των Συναδέλφων κατά τα πρότυπα των ΟΠΚΕ Αθηνών με την χορήγηση εκτός έδρας αποζημίωσης, καθώς και διεύρυνσης αυτής στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ και Ζ.
Εκτενής αναφορά έγινε και στο θέμα των εγκαταστάσεων και των ελλείψεων σε υλικά και μέσα. Με αφορμή την έκδοση της διαταγής τακτικών μεταθέσεων Ειδικών Φρουρών για το έτος 2024, καταστήσαμε σαφές πως ο μηδενικός αριθμός μεταθέσεων στο σύνολο της επικράτειας, καθώς και οι τρεις θέσεις για την ΓΑΔΘ, δεν αντιπροσωπεύουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα της ανάγκης σε προσωπικό καθώς οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ και τα Α.Τ. υπολειτουργούν.
Υπόψιν του κ.Υπουργού τέθηκε επίσης το επικείμενο Ερανιστικό Νομοσχέδιο σε άρθρο του οποίου επιχειρείται η επαναφορά του επι σειράς ετών πάρεργου των πάσης φύσεως  μεταγωγών κρατουμένων από την ελληνική αστυνομία αντί της εξωτερικής φρουράς φυλακών, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν η χαριστική βολή στην κατασπατάληση δυνάμεων και πόρων της ελληνικής αστυνομίας, και θανάσιμο πλήγμα στην αγόγγυστη προσπάθεια για την ασφάλεια και την αστυνόμευση του κοινωνικού συνόλου.
Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης μας βρέθηκε και η πλήρης εναρμόνιση των Ειδικών Φρουρών οι οποίοι συγκροτούν τις ΟΠΠΙ με τις κείμενες διατάξεις περί κώδικα μεταθέσεων οι οποίες διέπουν τον θεσμό μας. Κλείνοντας την συνάντηση μας αναφερθήκαμε εκτενώς σε διαχρονικές παθογένειες του σώματος και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των εφοδίων που παρέχονται στους Συναδέλφους μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις επικοινωνίες, σύγχρονα οχήματα και στολές για την καλύτερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Από πλευράς του ο κ.Υπουργός όντας αδιαμφισβήτητα γνώστης του χαρτοφυλακίου του και με τεράστια εμπειρία επί των τιθέντων θεμάτων μας ενημέρωσε πως ήδη πολλά εξ αυτών βαίνουν προς επίλυση καθώς βασικοί  του στόχοι  είναι η τόνωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, καθώς και διασφάλιση μιας σύγχρονης και ασφαλούς εργασιακής καθημερινότητας για τους Συναδέλφους μας.