Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου μας Υπουργού μόνο ως εκρηκτικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, καθώς με τις πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ για μια πιθανή κατάργηση του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, επιχείρησε να τοποθετήσει κυριολεκτικά μια βόμβα στα θεμέλια της, αλλά και στα θεμέλια των οικογενειών των εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι την απαρτίζουν και προσελήφθησαν ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά μαζί με τις υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις στην κάθαρση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και την μετατροπή τους από ορμητήρια των μπαχαλάκηδων και εστίες παραβατικότητας, σε ασφαλείς χώρους πνευματικής καλλιέργειας και μόρφωσης της φοιτητικής κοινότητας. Μια βόμβα την οποία άμεσα έσπευσαν να αφοπλίσουν με τις δηλώσεις τους για την μη κατάργηση της, τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναφέροντας έτσι την ομαλότητα στην καθημερινότητα των συναδέλφων μας οι οποίοι από την πρώτη μέρα της πρόσληψης τους στερούνται θεμελιωδών δικαιωμάτων, λόγω του σκοπού αυτού και τα οποία απολαμβάνει το σύνολο των στελεχών της ελληνικής αστυνομίας, ζώντας ταυτόχρονα σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας.
Δεδομένου λοιπόν και του γεγονότος ότι οι δηλώσεις αυτές έλαβαν χώρα πριν καν από την οριζόμενη συνάντηση με τους εκπροσώπους μιας ομάδας εργαζόμενων η οποία απαριθμεί πλέον των 10000 αδρών και γυναικών, εύλογα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως κλείσιμο του ματιού στις μειοψηφίες οι οποίες λυμαίνονται επί σειράς δεκαετιών τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και στις συντεχνίες εντός και εκτός του σώματος. Η προστασία του θεσμού της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και ευρύτερα του θεσμού των ειδικών φρουρών, πρέπει να βρίσκεται πάντοτε σε υψηλή προτεραιότητα και όχι να γίνεται αντικείμενο διασυρμού και πολιτικής πόλωσης, μέσα από βεβιασμένες και απρόσεκτες δηλώσεις.
Δεν θα μπορούσαμε όμως να αφήσουμε εκτός σχολιασμού ούτε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για την μετατροπή των ομάδων ΔΙΑΣ από δίκυκλη αστυνόμευση με σκοπό την πάταξη της βαριάς εγκληματικότητας, σε δίκυκλη ΤΡΟΧΑΙΑ αστυνόμευση για την εφαρμογή και τήρηση του ΚΟΚ. Είναι αδιανόητο να λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις ερήμην των υπηρεσιακών παραγόντων του σώματος μα και του έργου το οποίο έχουν προσφέρει οι συνάδελφοι μας όλα αυτά τα χρόνια, ενάντια στην μάχη με την εγκληματικότητα, ποτίζοντας ουκ ολίγες φορές με το ίδιο τους το αίμα το δέντρο των ηρώων μας. Η ενίσχυση των υπηρεσιών Τροχαίας θα πρέπει να είναι άμεση και ουσιαστική με καταρτισμένο προσωπικό και μέσα όπως επί παραδείγματι την εφαρμογή καμερών για την επιβολή προστίμων, τον εξοπλισμό της με ψηφιακά μέσα αλλά και την χρήση έξυπνων φαναριών σύμφωνα με τα πρότυπα των ευρωπαϊκών χωρών, χωρίς όμως να μένουν αμέτοχοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς οι οποίοι φέρουν και αυτοί την ευθύνη για την τήρηση της τάξης στους ελληνικούς δρόμους( π.χ συγκοινωνιολόγοι και δημοτική αστυνομία), πλην όμως όχι με την μετακύληση του αντικειμένου της σε υπηρεσίες οι οποίες δημιουργήθηκαν για άλλους σκοπούς.
Όσον αφορά επίσης την πρόταση για ίδρυση της περιβόητης έφιππης αστυνομίας, έχουμε να αναφέρουμε χαρακτηριστικά πως την ώρα που αντιμετωπίζουμε τεράστιες ελλείψεις σε περιπολικά οχήματα και μοτοσικλέτες, κάθε κουβέντα για άλογα προκαλεί το κοινό αίσθημα και τον χλευασμό του γοήτρου της ελληνικής αστυνομίας από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι επιζητούν διακαώς ουσιαστική αστυνόμευση. Ελπίζουμε πως η πολιτική και η υπηρεσιακή θύελλα η οποία έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με αφορμή όλα τα παραπάνω, θα κοπάσει και πως εφεξής οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται θα έχουν γνώμονα την διασφάλιση της τάξης και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Τέλος για όσους έσπευσαν να χαιρετίσουν τις δηλώσεις αυτές, το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι χαιρετίσματα!!! Και μιας και επικαλεστείτε διάφορες λαϊκές παροιμίες και ρήσεις, σας απαντούμε : ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ!!!