Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

Κλεοπάτρας 6

Πολίχνη, Τ.Κ. 56533, Θεσσαλονίκη

+30 2315 558 105

+30 6971942274

info@eidikoifrouroi.gr

Συνάντηση με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος

 

   Την Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2024 η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε στο ΑΜΕΘ  κοινή συνάντηση με τον υπουργό προστασίας του πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς και τον αρχηγό του σώματος αντιστράτηγο κ Δημήτριο Μάλλιο. Στο πλαίσιο της συναντήσεως , δόθηκε η ευκαιρία  από πλευράς της Ένωσης μας να θέσει ενώπιον της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος σοβαρά ζητήματα, τα οποία απασχολούν την εργασιακή καθημερινότητα των συναδέλφων μας, καταθέτοντας ταυτόχρονα  προτάσεις με σκοπό την επίλυση τους.

    Πιο συγκεκριμένα έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της μη καταβολής των εκτός έδρας αποζημιώσεων στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, καθώς και στην ομάδα ΔΡΑΣΗ,  ζήτημα για το οποίο η διαρκής άρνηση από πλευράς της φυσικής ηγεσίας της ΓΑΔΘ σχετικά με την καταβολή τους, έχει φέρει τους υπηρετούντες συναδέλφους μας στις εν λόγω υπηρεσίες σε μειονεκτική θέση έναντι των συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες της ΓΑΔΑ. Η δυσαρέσκεια του υπουργού, όσο και του αρχηγού ήταν έντονη για την στρέβλωση αυτή, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την διαβεβαίωση πως το ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα.

    Αναφερθήκαμε επίσης στην ανάγκη ανανέωσης του μηχανοκίνητου στόλου της ΥΜΔΘ, καταθέτοντας ταυτόχρονα οπτικό υλικό από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά και πρόταση ανακατανομής από άλλους νομούς με λειτουργικά οχήματα έως ότου δοθεί οριστική λύση με την αγορά καινούργιων, πρόταση η οποία έτυχε  θετικής ανταπόκρισης.

   Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε και το ζήτημα τις ενίσχυσης της ΓΑΔΘ και των ΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας εν όψη των  επικείμενων έκτακτων μεταθέσεων, τονίζοντας τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις σε προσωπικό, τις περαιτέρω ανάγκες αστυνόμευσης με την επερχόμενη λειτουργία του μετρό αλλά και του διογκωμένου κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης λόγω των εργασιών για την κατασκευή του fly over.

  Εκφράσαμε την έντονη διαφωνία μας σχετικά με την μετατροπή της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σε από υπηρεσία πάταξης της εγκληματικότητας σε υπηρεσία τροχονομικής αστυνόμευσης, τονίζοντας το έλλειμα ασφαλείας το οποίο θα δημιουργηθεί από την απόφαση αυτή.

    Χαιρετίσαμε την νομοθετική πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των συναδέλφων ειδικών φρουρών οι οποίοι απαρτίζουν τις ΟΠΠΙ, ώστε να απολαμβάνουν και αυτοί όλα τα προνόμια του κώδικα μεταθέσεων ο οποίος διέπει το αστυνομικό προσωπικό.

   Ιδιαίτερη μνεία έγινε από πλευράς της Ένωσης μας, σχετικά με την απόφαση της φυσικής ηγεσίας της πόλης για την αναστολή λειτουργίας του 24ωρου σταθμού ανεφοδιασμού καυσίμων υπηρεσιακών οχημάτων, με αποτέλεσμα μην καθίσταται εφικτή η χορήγηση  κατά της βραδινές ώρες.

    Τέλος αρκετά ακόμη θέματα οικονομικής και υπηρεσιακής φύσεως συζητήθηκαν με γνώμονα την οριστική επίλυση τους τα οποία κατατέθηκαν σε υπόμνημα στον παρακάτω σύνδεσμο. Από πλευράς τους τόσο ο κύριος υπουργός μα όσο και ο κύριος αρχηγός δεσμεύτηκαν για άμεσες λύσεις καθώς σε πολλά εξ αυτών ήταν ήδη γνώστες. Η Ένωση μας θα συνεχίσει το προσεχές διάστημα τις συναντήσεις μας με θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε να κοινωνήσει σε όλους τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας, ώστε να υπάρξει επιτέλους μια σύγχρονη και σωστά αμειβόμενη Ελληνική Αστυνομία.

 

  1. ) Εκτός έδρας αποζημίωση ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ Θεσσαλονίκης
  2. ) Έκτακτες μεταθέσεις Ειδικών Φρουρών 2024
  3. ) Υπόμνημα κ. Υπουργού