ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης

 

            Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνέχεια των επισκέψεων στη φυσική ηγεσία της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχο κ. ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο. Σκοπός αυτής της επίσκεψης 

ήταν η γνωστοποίηση στα ανώτατα κλιμάκια, των προβλημάτων που μας ανέδειξαν οι συνάδελφοι ανά τις Υπηρεσίες που επισκεφτήκαμε και η από κοινού προσπάθεια επίλυσης των περισσότερων εξ αυτών. Ειδικότερα, από μέρους της Ένωσής μας τέθηκε επί τάπητος το μέγιστο πρόβλημα της λειψανδρίας, που ως φυσική συνέχεια έχει τις χιλιάδες συσσωρευμένες οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό, για τις οποίες έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε προηγούμενες συνάντησες και ανακοινώσεις μας. Στη συνάντηση αυτή δώσαμε μεγάλη έμφαση στη  βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων αρχίζοντας από την αντικατάσταση και αναβάθμιση του  υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού.

             Επίσης επαναφέραμε το τεράστιο πρόβλημα των κρατητηρίων των Αστυνομικών Τμημάτων, στα οποία φιλοξενούνται και ποινικοί κρατούμενοι των φυλακών, χωρίς να υπάρχουν οι προβλεπόμενες συνθήκες κράτησης και επίβλεψης αυτών. Τέλος, επιμείναμε  στις ελλείψεις οχημάτων σε όλα τα τμήματα που έχει ως αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται  2 ή και 3 Αστυνομικά Τμήματα με το ίδιο όχημα τομέα.

 

 Οι προτάσεις της Ένωσής μας στον κ. Γενικό για τα ανωτέρω θέματα ήταν οι  εξής: 

1) Η άμεση ενίσχυση της Διεύθυνσης με αστυνομικό προσωπικό  

2) Η προμήθεια νέων οχημάτων και δικύκλων και 

3) Να γίνει εκ νέου επιχειρησιακός σχεδιασμός των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, ώστε να συγχωνευτούν περιττές υπηρεσίες, οι οποίες δεν έχουν μεγάλο αστυνομικό ενδιαφέρον. 

4) Να είναι διακριτές οι αρμοδιότητες των Υπηρεσιών της πόλης, ώστε να μην αλληλεπισκιάζονται.

                Από πλευράς του ο κ. Ταξίαρχος μας διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς όφελος των υπηρετούντων στη Γ.Α.Δ.Θ. και πως ήδη ενήργησε προς το Αρχηγείο, ως όφειλε, προς επίλυση κάποιων εξ αυτών των θεμάτων, όπως η αντικατάσταση των ακινητοποιημένων οχημάτων και η μετάθεση μόνιμου προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης από την Αττική. 

           

 

 

 

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια