ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη

    

Την Τρίτη 19/05/2015  αντιπροσωπεία της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησε από κοινού

με την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης, συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κο ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος θέματα τα οποία απασχολούν τον θεσμό των Ειδικών Φρουρών.     Συγκεκριμένα τη συζήτηση μονοπώλησε η ένταξη των Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι προσελήφθησαν το 2007 , στο αστυνομικό προσωπικό καθώς κατατέθηκαν και από τις δύο Ενώσεις πρότασεις με σκοπό την ομαλή μετάβαση τους στον βαθμό του αστυφύλακα γενικών καθηκόντων.

Επιμείναμε στο θέμα των έκτακτων μεταθέσεων των Ειδικών Φρουρών, καθώς έχουν να ανακοινωθούν και πραγματοποιηθούν από το 2011, ζήτημα  για  το οποίο πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.

 Κοινή πρόταση από τις δύο Ενώσεις κατατέθηκε ώστε να τροποποιηθεί άμεσα το σχετικό Π.Δ. και οι τρίτεκνοι Ειδικοί Φρουροί να μετατίθενται κατ΄ εξαίρεση στον τόπο συμφερόντων τους, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα και με το λοιπό αστυνομικό προσωπικό.

Η κατ' εξαίρεση μετάθεση του τραυματία εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφου σε Τ.Α.Ε. της Κρήτης δεν θα μπορούσε να μην προταθεί από τις δύο Ενώσεις, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή χωρίς δεύτερη σκέψη.   

  Τέλος στην πέραν της μιας ώρας συνάντησης μας, συζητήσαμε και άλλα θέματα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή των υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα οχήματα, οι στολές της ΔΙ.ΑΣ. κα.

 Από πλευράς του ο Διευθυντής του Υπουργείου, αφού  άκουσε με μεγάλη προσοχή τα ζητήματα που του θέσαμε, μας διαβεβαίωσε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας. Θα στηρίξει έμπρακτα τον θεσμό των Ειδικών Φρουρών , πράγμα το οποίο έχει πράξει ουκ ολίγες φορές και στο παρελθόν.

Ας μην ξεχνάμε πως κατόπιν δικών του ενεργειών οι δύο πρώτες σειρές Ειδικών Φρουρών και έπειτα οι επόμενες χαίρουν ασφαλιστικών απολαβών τις οποίες ενδεχομένως να μην είχαν ακόμη κερδίσει (ασφάλιση στο ταμείο Δημοσίου), γεγονός το οποίο τον τιμάει.

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια