ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Ρεπό με το ''κυαλι'' για εκατοντάδες συναδέλφους στο Ν. Θεσσαλονίκης!!!

 

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας σε συνέχεια των επισκέψεών της στα Αστυνομικά Τμήματα του Νομού Θεσσαλονίκης διαπιστώνει

για ακόμα μια φορά το διογκωμένο πρόβλημα των συσσωρευμένων ημερησίων αναπαύσεων και γίνεται μάρτυρας της εργασιακής εξόντωσης των συναδέλφων. Οι συνάδελφοι είναι λιγοστοί και με τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές άδειες θα γίνουν ακόμα λιγότεροι με συνέπεια οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις να αυξηθούν και ο πολίτης να μην βλέπει τα περιπολικά ούτε με τα κυάλια.

Συγκεκριμένα κατόπιν επισκέψεως του Προεδρείου της Ένωσης στα Α/Τ Άνω Πόλης και Α/Τ Συκεών διαπιστώθηκε πως το σύνολο των οφειλομένων ημερησίων αναπαύσεων ανέρχεται στις 708 μέχρι αρχές Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα 487 στο Α/Τ Άνω πόλης και 221 στο Α/Τ Συκεών.

Σύμφωνα με την προηγούμενη ανακοίνωσή μας πρόεκυψε αθροιστικά ο αριθμός των 2.285 !!! οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων σε μόνο 4 Αστυνομικά Τμήματα (Α/Τ Λευκού Πύργου, Α/Τ Μενεμένης, Α/Τ Άνω Πόλης, Α/Τ Συκεών ) και καθώς έπεται και συνέχεια θα θέλαμε να δούμε πού θα φτάσει αυτός ο αριθμός που ήδη είναι εξωπραγματικός.

Το Α/Τ Άνω Πόλης κάνει προσπάθειες (μας ανέφεραν οι συνάδελφοι) για την τήρηση του εβδομαδιαίου προγραμματισμού, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό, τις περισσότερες φορές, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και μέτρων της τελευταίας στιγμής.

Στο Α/Τ Συκεών ούτε λόγος δεν γίνεται για εβδομαδιαίο προγραμματισμό με συνέπεια τις περισσότερες φορές, μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι, να ενημερώνονται για την υπηρεσία τηλεφωνικά το προηγούμενο μεσημέρι και πολλές φορές και το απόγευμα με συνέπεια ο οικογενειακός τους προγραμματισμός να <τινάζεται στον αέρα>..!

Στο Α/Τ Λευκού Πύργου μας ενημερώνουν ότι η διοίκηση κάνει αγώνα για να μπορέσει να καθιερώσει τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό, καθώς και μετά από την επίσκεψη μας οι ημερήσιες αναπαύσεις άρχισαν, έστω και με πολύ αργούς ρυθμούς, να μειώνονται. Οι προσπάθειές αυτές πρέπει να επαινούνται και μας βρίσκουν σύμμαχους. Επιθυμία μας αποτελεί η πλειονότητα των Διοικητών των τμημάτων να προβεί σε παρόμοιες ενέργειες με αποτέλεσμα τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα σταματήσει τις επισκέψεις ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα κατά τόπους τμήματα. Τονίζει σε όλους τους υπεύθυνους ότι θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λειψανδρίας, πριν να είναι πολύ αργά .Τονίζει επίσης την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της Γ.Α.Δ Θεσσαλονίκης με έμψυχο δυναμικό, καθώς επίσης και τον άμεσο επιχειρησιακό επανασχεδιασμό, ώστε να εξαλειφθούν τυχόν περιττές φυλάξεις, καθώς και κάθε είδους Αστυνομική παρουσία σε διάφορα σημεία και εκδηλώσεις, χωρίς στην ουσία να υφίσταται Αστυνομικό ενδιαφέρον.

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια