ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Επίσκεψη στον Διοικητή της Ομάδας ΔΙΑΣ Θεσ/νίκης

Την προηγούμενη εβδομάδα το Προεδρείο της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Ομάδας Δίας Θεσσαλονίκης Αστυνομικό Διευθυντή Πουρσανίδη Ιωάννη, με σκοπό να

γνωστοποιήσει άμεσα τα θέματα που προβληματίζουν το προσωπικό των Ομάδων αλλά και να ενημερωθεί ταυτοχρόνως για τις μελλοντικές ενέργειες που προγραμματίζει η Διοίκηση για την καλύτερη λειτουργία αυτής της μάχιμης Υπηρεσίας.

Στη δίωρη και πλέον συνάντησή μας θίξαμε πρώτιστα το θέμα του εξοπλισμού με τα τετραετίας κράνη και τις στολές των δικυκλιστών συναδέλφων να έχουν τον πρώτο λόγο. Περί αυτού του θέματος μας ενημέρωσαν πως η Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης έχει κάνει ήδη παραγγελία 170 νέων κρανών τύπου nolan 1003 προς αντικατάσταση των παλαιότερων. Για τις χειμερινές στολές των δικυκλιστών θα έχουμε εξελίξεις τον Σεπτέμβριο μετά την καταγραφή και αποστολή στο Αρχηγείο όλων των ελλείψεων.

Επιμείναμε στον περιορισμό δράσης των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. εντός και μόνο των ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς η δημιουργία επιπλέον ομάδων εκτός πόλης μειώνει τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα μέσα σε αυτήν.

Απαιτήσαμε πως σε τυχόν μελλοντικές επιθέσεις από εγκληματικές ομάδες τύπου Ν.Χαλκηδόνας, κατά συναδέλφων, θα πρέπει η απάντηση από την Υπηρεσία μας να είναι άμεση, για να μην τραυματίζεται το κύρος αυτής και η αξιοπρέπεια των συναδέλφων.

Ζητήσαμε από τον Διοικητή της ΔΙ.ΑΣ. να μην εμπλέκονται συνεχώς οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ. σε ανούσια μέτρα, καθώς έτσι η Ειδική αυτή Υπηρεσία απομακρύνεται από τον αρχικό της στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε το 2010, δηλαδή την καταπολέμηση της καθημερινής εγκληματικότητας.

Ενημερωθήκαμε για την προσπάθεια της Διοίκησης για μετεγκατάσταση της έδρας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ανατολικού τομέα σε άλλο χώρο, το προσεχές διάστημα, στα όρια άλλου Δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Από τα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης αποσπάσαμε, πως από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τη ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης δεν περιμένουμε καινούριες μηχανές το προσεχές διάστημα, ούτε καινούργια αλεξίσφαιρα νέου τύπου.

Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτή η Υπηρεσία πρώτης γραμμής ο Διοικητής δίνει μηνιαίως την εντολή στους υφισταμένους του να μην υπάρχουν οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις και παρατηρηθεί το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες συνάδελφοι στα Τμήματα.

Τέλος, συμφωνήσαμε να είμαστε σε συχνή επικοινωνία με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης για να λύνονται υπηρεσιακά προβλήματα πριν αυτά γιγαντωθούν, προς όφελος και μόνο των υπηρετούντων συναδέλφων.

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια