ΕΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Υγειονομική θωράκιση των Αστυνομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

 

                                                                                                                                                                                      Θεσσαλονίκη  05/12/2020

                                                                                                                                                                                       Αρ.πρωτ.           18/2020

 

Προς: 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 Kοιν: 1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

           2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

 

 

Θέμα:  Υγειονομική θωράκιση των Aστυνομικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

κ. Υπουργέ

    Η διαχρονική ανεπάρκεια της επίσημης ελληνικής πολιτείας στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων τα οποία ταλανίζουν επί σειρά ετών το σώμα αποτυπώνεται δυστυχώς σε  κάθε πτυχή της καθημερινότητας των Αστυνομικών. Ένα λοιπόν εξ αυτών είναι και τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας Aστυνομικών και εγκαταστάσεων.Η υγειονομική θωράκιση των συναδέλφων εν μέσω πανδημίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί λίαν επιεικώς υποτυπώδης και σε πολλές δε των περιπτώσεων ανύπαρκτη, καθώς τόσο  η ηχηρή απουσία του ΕΟΔΥ  για τον τακτικό έλεγχο και την ιχνηλάτηση κρουσμάτων σε αστυνομικές υπηρεσίες, μα όσο και η ελλιπείς λήψη μέτρων για την μείωση της διασποράς του ιού στους κόλπους του Σώματος καθιστούν εμάς και τις οικογένειες μας υπ’ αριθμών ένα υποψήφια θύματα του.

   Φυσικά εάν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και τον παραλογισμό από μια  μερίδα της διοίκησης η οποία είτε εφαρμόζει αλά καρτ τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μα είτε τα αγνοεί παντελώς θα εισπράξουμε μόνο δυσάρεστα γεγονότα με αποδέκτες εμάς τους ίδιους και ευρύτερα όλη την κοινωνία, την οποία καλούμαστε να προστατεύσουμε.

   κ.Υπουργέ σας καλούμε να λάβετε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε η προστασία της υγείας των Συναδέλφων μας, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με την προστασία όλης της κοινωνίας να είναι πρωταρχικό μέλημα της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας του σώματος και όχι δεύτερων ζήτημα.

   Η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο εξοπλισμός με όλα τα απαραίτητα μέσα για την εκτέλεση του σκοπού μας, μα και η εξάλειψη των φαινόμενων αυθαιρεσίας της διοίκησης είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εκπτώσεις στην υγεία των Αστυνομικών.

Είσοδος μέλους ιστοσελίδας

Τα νέα της ημέρας

Δι@ύγεια