Όταν η ατιμωρησία γίνεται αρωγός για την ανομία

 

 

 

 

 

Όταν η ατιμωρησία γίνεται αρωγός για την ανομία.

Η χθεσινοβραδινή άνανδρη επίθεση σε βάρος των Συναδέλφων μας, οι οποίοι όντας επιλαμβανόμενοι σε συμβάν εντός του οικισμού Ρομά στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, έρχεται να παραστεί ως ο βασικότερος μάρτυρας για την δημόσια καταδίκη μιας διαχρονικής ανεπάρκειας της πολιτείας να εργαστεί για την αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για κάθε είδους παραβατικής συμπεριφοράς καθώς και της εν γένη  θωράκισης των πυλώνων του κράτους στους οποίους ανήκει και η Ελληνική Αστυνομία.
Πλείστα τα περιστατικά επιθέσεων σε Συναδέλφους μας, πλείστες και οι αναφορές μας για γκετοποίηση περιοχών ανά την επικράτεια λόγω της ατιμωρησίας η οποία γίνεται αρωγός της ανομίας. Το χαλαρό και διάτρητο νομοθετικό πλαίσιο της κατά τα λοιπά ευνομούμενης πολιτείας μας, μόνο σωφρονισμό και ασφάλεια δεν προσφέρει. Τουναντίον μέσα από τις ποινές χάδια οι οποίες επιβάλλονται προκαλεί καθημερινά κραδασμούς και αναταράξεις στην ασφαλεία της κοινωνίας.
Αλήθεια όμως υπάρχουν σε μια δημοκρατία γκέτο; Αλήθεια υπάρχει στην δημοκρατία αθωράκιστη αστυνομία; Αλήθεια γιατί  δεν έχει μετατραπεί ακόμη σε ιδιώνυμο αδίκημα η επίθεση σε Αστυνομικό; Μήπως επειδή ακόμη δεν έχει χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο το λειτούργημα του; Αλήθεια υπάρχει κάποιος να δώσει απαντήσεις στα σοβαρά αυτά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν μέσα από μια ζοφερή πραγματικότητα καθημερινής βίας και εγκληματικότητας; Οι αρμόδιοι λοιπόν καλούνται να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις τώρα!!! Οι ευθύνες βαραίνουν την επίσημη πολιτεία και είναι βαρύτατες.  Οι κυβερνήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, οι νομοθέτες αναιρούν τους απερχόμενους και αναιρούνται από τους ερχόμενους, πλην όμως ακόμη περιμένουμε απτά αποτελέσματα για μια καλύτερη και ασφαλέστερη εργασιακή και κοινωνική καθημερινότητα.
Η Eνωση μας εύχεται περαστικά στους τραυματίες συναδέλφους μας, θέτοντας επίσης ως δεδομένο πως η νομική μας κάλυψη βρίσκεται στην διάθεση τους.