Συνάντηση με την Φυσική Ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ.

Συνάντηση με την Φυσική Ηγεσία της Γ.Α.Δ.Θ.

Την Τετάρτη 01/06/2022 μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Ταξίαρχο κ.Μπουλούμπαση Χρήστο παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντστράτηγου κ.Δούβαλη Γεώργιο καθώς και του Διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Αστυνομικό Διευθυντή κ.Μουρτζίνο Ευάγγελο.
Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας πρόθεσης για συνεργασία και εξεύρεσης λύσεων θέσαμε από πλευράς της Ένωσης μας διαχρονικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τις υπηρεσίες και τους Συναδέλφους μας στην ΓΑΔΘ. Συγκεκριμένα έγινε εκτενής αναφορά στην λειψανδρία η οποία μαστίζει τα Α.Τ. και τα Τ.Α. της πόλης, ώστε μέσα από μια αξιολόγηση και ανακατανομή του προσωπικού και εν όψη και των επικείμενων τακτικών μεταθέσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού να επέλθει μια γενναία ενίσχυση των παραπάνω υπηρεσιών. Επί τάπητος τέθηκε και η τραγική κατάσταση της Υ.Μ.Δ.Θ., καθώς η συνεχής άρνηση παραλαβής κρατουμένων από το ΓΚΚ Θεσσαλονίκης, έχει ως αποτέλεσμα τον συνωστισμό δεκάδων ανθρώπων στα κελιά της συγκεκριμένης υπηρεσίας, φτάνοντας σε πολλές περιπτώσεις να φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό κρατουμένων από την δυναμικότητα της, με προτεινόμενη λύση την συνδρομή και μεταφορά τους στο ΓΚΚ Νιγρίτας.
Ζητήσαμε την απεμπλοκή των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και ΟΠΚΕ καθώς και της Α.Δ. από στατικές φυλάξεις και πάρεργα, με αφορμή και την πρόσφατη εμπλοκή τους στα καθημερινά γεγονότα τα οποία εκτυλίσσονται εντός του ΑΠΘ και τα οποία τείνουν να αναγορευτούν σε μείζον ζήτημα για την πόλη.
Θέσαμε την ανάγκη για άμεση ενίσχυση με προσωπικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ, καθώς η δύναμη της βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα από την ημέρα της επανίδρυσης της ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στο δύσκολο έργο της το οποίο είναι η αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων που εδώ και χρόνια λυμαίνονται τους χώρους του ΑΠΘ και καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.
Αναφέρθηκε επίσης η ανάγκη να εξέλθει και δεύτερο περιπολικό στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, δεδομένου πως ο όγκος περιστατικών έχει αυξηθεί και σε συνάρτηση με την τεράστια εδαφική αρμοδιότητα του προκύπτει μεγάλη καταπόνηση των Συναδέλφων μας οι οποίοι εργάζονται στο ένα και μοναδικό περιπολικό όχημα το οποίο εξέρχεται από την συγκεκριμένη υπηρεσία.
Μεταξύ άλλων ζητήθηκε από την ηγεσία και η αντικατάσταση των κουβουκλίων φύλαξης του Α.Μ.Ε.Θ. με νέου τύπου θωρακισμένες ώστε να παρέχεται η μέγιστη ασφάλεια στους Συναδέλφους της Φρουράς και εν γένη στις αστυνομικές εγκαταστάσεις.
Από πλευράς της η ηγεσία όντας γνώστης της υπηρεσιακής κατάστασης στην πόλη μας διαβεβαίωσε πως δρομολογεί λύσεις σε αρκετά εκ των τεθέντων ζητημάτων με σκοπό την ελαχιστοποίηση τους.
Η Ένωση μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία με γνώμωνα την βελτιστοποίηση των καθημερινών εργασιακών συνθηκών των Συναδέλφων μας.